Последни новини за Михаел Шумахер

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е настанен в парижката клиника „Жорж Помпиду“ под фалшиво име, пише „Паризиен“.

Изданието уточнява, че това не е първото лечение на 50-годишния германец в болницата. Той преди това два пъти се е подлагал на терапия със стволови клетки от проф. Филип Менаше. Те са извършени през пролетта.

Поредното лечение е трябвало да се проведе в края на юли, но е било отложено заради здравословен проблем на Шумахер. След това посещението в болницата е отложено за началото на тази седмица, когато проф. Менаше се е завърнал от годишен отпуск.

Шумахер беше приет в клиниката в 15:40 часа в понеделник. Лечението по график трябва да започне днес, а утре германецът да бъде върнат в дома си в Швейцария.

При някои от предишните си посещения в болница „Жорж Помпиду“ легендата на Формула 1 е бил транспортиран с хеликоптер, услуга ползвана дори от държавни глави, лекували се в клиниката.

Този път Михаел Шумахер е докаран с линейка от Женева. При пристигането носилката е била закрита от параван, за да не се вижда кой е пристигналият пациент.

Следвайте ни в социалните медии