Пореден екшън между българи и роми!

Пореден екшън между българи и роми се е разиграл днес в Кричим. Между 11:30 и 12 часа 28-годишна ромка с малко дете с друга своя роднина била в заложна къща, съобщи в-к „Марица“.

Отпред бил седнал собственикът заедно с 60-годишен свой познат. Последният започнал да обижда и да псува циганките, използвал нецензурни и вулгарни думи. След обидите и заканите на 60-годишния мъж, младата ромка казала, че ще извика мъжа си. Българинът се ядосал, започнал да я дърпа за косата и да я налага с дръжка от метла.

Пристигналите на място полицаи ги разтървали. Междувременно свидетели се обадили на телефон 112. На място лекари са прегледали ромката, която била в синини, и са я освободили за домашно лечение. Съпругът на набитата и още няколко мъже тръгнали да търсят 60-годишния мъж, който нападнал жената. След като не го открили, се прибрали в махалата.

Към момента в Кричим, където има солидно присъствие на живеещи постоянно роми, няма етническо напрежение. През годините обаче там често е имало конфликти между българи и роми.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via