Полицаи и инспектори нахлуха в училище в Ботевград!

Образователни инспектори и полиция влязоха в училище в Ботевград. Причината – голям брой отсъстващи ученици и нередности в документацията, предаде bTV.

Директорът и преподаватели твърдят, че сградата е била заключена заради проверката, а децата – стресирани.

Проверката е извършена в петък в гимназия “Стамен Панчев”.

Учителите казват още, че са видели деца да скачат от първия етаж на училището, за да излязат в голямо междучасие. Проверяващите отричат всички твърдения.

Обясняват, че един униформен полицай на входа задържал закъснелите за минути, за да е коректно преброяването на присъстващите вътре. При предишни проверки се оказвало, че след влизането на инспекторите рязко се вдигал броя на учениците.

„Сред учениците не е имало никакво напрежение. Напрежение се създаде от педагози”, обясни Росица Иванова от РУО-София област.

Проверяващите констатират, че 57% от децата липсват.

“Родителят е този, който ще пусне детето си. Аз отивам и казвам, че това дете трябва да дойде, а той казва: „Няма да дойде”. Какво да направя аз?”, попита директорът на гимназията Катя Ценева.

“За съжаление констатациите от извършените проверки в училище говорят точно обратното – за крайна невъзможност на този директор да се справя със служебните си задължения”, коментира от своя страна Росица Иванова.

Регионалното управление на образованието направило проверката и заради резултата на зрелостниците на матурите – среден успех 2.87.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via