Педофил се оправдава, че помислил отвлеченото от него момиченце за сестра си

16-годишно момче и възрастен мъж се превърнаха в герои и получиха почетни грамоти от кметството в руския град Иркутск, след като спасиха момиче, отвлечено от педофил.

По информация на руските осведомителни агенции момичето е било отвлечено след приключване на училищните занятия, като било причакано от нападателя и със сила вмъкнато в колата му.

В този момент тийнейджърът Вячеслав Дорошенко става свидетел на инцидента и веднага отива да съобщи за видяното на по-възрастен мъж, който се е разхождал в района. Така двамата тръгват след колата на похитителя. След известно време извършителят спрял автомобила и изхвърлил момичето на улицата, след което се обърнал към преследвачите си и казал, че се бил объркал, тъй като помислил ученичката за своята малка сестричка, и избягал.

Тийнейджърът и мъжът помогнали на момичето и се обадили на майка му, след което отишли в полицията.

След по-малко от час извършителят е бил открит и арестуван от властите след подробното описание, което дали двамата мъже и момичето. Заловеният вече е имал две осъдителни присъди за насилие и е бил излязъл от затвора през 2017 г. Сега срещу него предстои нов процес, като този път го грози между 5 и 12 години лишаване от свобода.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via