Папа Франциск: В България се чувствах много добре!

Папа Франциск се обърна с призив към журналистите да се борят с фалшивите новини със смирение и професионализъм по време на специална аудиенция за Асоциацията на чуждестранните журналисти в Италия.

Светият отец благодари на представителите на медиите за саможертвата и за службата, която всеки журналист поема в борбата за свобода на словото и истината.

„Във времена на прекалено много враждебни думи, когато злословенето се превърна в навик, заедно с поставянето на квалификации за хората, не трябва да забравяме, че всеки човек има достойнство. Във времена, когато се споделят много фалшиви новини, смирението ще ви пази от това да предлагате развалените плодове на дезинформацията и ще ви подканва да подхранвате истината” – с тези думи се обърна главата на Римокатолическата църква към журналистите.

Сред присъстващите беше и кореспондентът на bTV в Рим – Вера Найденова. Светият Отец оцени позитивно времето на визитата си в страната ни в кратък разговор с Найденова.

Журналистът коментира, че Светият отец показа по време на посещенията си на Балканите какво е да си истински духовен водач. Папата благослови с думите „Христос е един!”.

Източник: bTV

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via