Още една жертва на коронавируса у нас!

Новите случаи на коронавирус в България са 24 и така общият брой заразени вече достигна 522-ма души. През тази нощ е починал още един пациент и общият брой смъртни случаи от COVID-19 е 18. Излекуваните пациенти вече са 37. Това заяви по време на редовния брифинг в Министерския съвет ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Както стана ясно, новозаболелите са 24. От тях в болница са приети десет човека. Изследвани са около 400 лица. 13 са в област София – трима в ”Пирогов”, един в Александровска болница, един във Втора градска болница, а осем са амбулаторни и се лекуват у дома.

Заразено е и момче на 17 години от Бургас. В Стара Загора са трима: лекар на 35 години, семейство: майка и син, като синът се е върнал от Англия, а бащата е дал положителна проба във вчерашния ден. Заболели са още двама мъже в Перник, в Сливен: две жени на 32 и 62 години. В Русе – мъж на 21 години, завърнал се от Англия. В Пловдив – мъж на 64 години. Кърджали – мъж на 71 години.

Най-младият пациент е на година, а най-възрастният на 86. Медицинските лица, които са заразени с вируса в страната, вече са 23-ма.

Следвайте ни в социалните медии