Оцелял човек е изваден от спасителите 167 часа след земетресението в Турция и Сирия

Една седмица след опустошителното земетресение, ударило Турция, спасителните екипи все още бързат да спасят жертви, които може да са живи под развалините, въпреки че хуманитарните агенции и властите предупредиха, че шансовете за намиране на оцелели стават все по-малки.

167 часа след земетресението мъж беше спасен от отломките на сграда в град Антакия в южната турска провинция Хатай, показва видео от филиала на CNN, CNN Turk. Вижда се как мъжът е изваден от спасители, които след това прегръща и хваща за ръце.

По-рано в неделя 55-годишна жена беше извадена от развалините след 159 часа престой под развалините, докато 85-годишна жена беше спасена след 152 часа, заклещена в това, което нейният племенник описа като кухина, широка около 30-40 сантиметра (11- 16 инча), според CNN Turk.

Двама души – 25-годишен сириец и дете – също са били спасени в Хатай около 151-вия и 152-рия час след земетресението, съобщиха местни власти в неделя.

Мъжът беше спасен, след като екипите за реагиране чуха шумове под отломките, докато извършваха звуково проучване в руините на жилищна сграда в Антакия.

Същата технология е използвана и от екипите, открили детето, чиято възраст не се съобщава.

Най-малко 41 души са били спасени изпод развалините в Турция между 141-ия и 163-ия час след земетресението, съобщи държавната информационна агенция Anadolu в понеделник.

Брой на загиналите: Официално потвърдено е, че над 34 000 души са загинали в Турция и Сирия. В Сирия спасителните дейности са много усложнени от дългогодишната гражданска война. Спасителните операции в контролираните от бунтовниците райони в северозападна Сирия приключиха, съобщи доброволческата организация Бели каски в петък.

Следвайте ни в социалните медии