Оставете ме на мира: Интровертите препоръчват най-добрите места за самостоятелно пътуване

Не обичате да има много хора наоколо? Това са най-добрите туристически дестинации за пространство, тишина и уединение.

Обичате ли да се губите в анонимността на непознат град? Самотното планинско убежище звучи ли като рай? Удобно ли ви е да вечеряте сам?

Самостоятелните пътувания се увеличават със самотни рейнджъри, които търсят свобода, гъвкавост, себеоткриване и бягство от рутината.

Но не навсякъде го възприемат – ресторантите в Барселона наскоро направиха заглавия, че отказват самотни гости в полза на туристически групи.

Така че, ако сте по-самотник, къде трябва да отидете вместо това?

Ето най-добрите места за интровертни пътешественици, според потребителите на r/travel subreddit на Reddit.

Финландия: „Най-интровертната нация в света“

Осеяна с езера, гори и заснежени върхове, Финландия е рай за любителите на природата. Освен това е „най-интровертната нация в света“, според един потребител на Reddit.

„Според моя опит финландците всъщност са мили, гостоприемни хора, но ви оставят на мира, освен ако не се ангажирате с тях“, добавят те.

„Хората харесват личното пространство там“, казва друг потребител. „И те вероятно няма да говорят с вас, освен ако не са пияни.“

Членовете на Subreddit казват, че Хелзинки , столицата на страната, е „безопасна, пешеходна и тиха“.

Ако сте от типа соло пътешественик, който търси изолация в гората, тогава ще бъдете в стихията си с пешеходен туризъм, каране на кану и риболов, които Финландия може да предложи.

Той е идеален за „туризъм около езерата означава да бъдеш предимно сам, заобиколен от пустош“.

Исландия: Направете самостоятелно пътешествие в Земята на огъня и леда

Canva
Полюбувайте се на северното сияние в Исландия. Canva

Зашеметяващата природа, безопасността и дружелюбните местни жители са някои от основните причини интровертите да препоръчват Исландия за самостоятелно бягство.

„Наемете RV и пътувайте из провинцията“, предлага един потребител на Reddit. .

„Началото на септември е любимото ми време [за посещение], тъй като получавате припокриване на пуфини и северно сияние “, казва друг потребител.

Друг коментар в subreddit препоръчва да „летите с Icelandair и да се възползвате от програмата Stopover“.

Авиокомпанията ви позволява да добавите междинно кацане от един до седем дни в Исландия по който и да е от нейните трансатлантически маршрути без допълнителни разходи – най-добрият хак за спестяване на пари за соло пътници, които често са засегнати от завишени разходи.

Самостоятелните пътешественици на Reddit казват, че има и много еднодневни екскурзии от Рейкявик, които са чудесен начин да спестите пари, докато пътувате сами.

Шотландия: За сурова и тиха красота

Canva
Излезте от мрежата в Шотландия. Canva

С градове, изпълнени с история, отдалечени острови и скалисти планини, Шотландия е идеалното място за излизане от мрежата.

„ Хайлендс е празен и красив, идеално място за съзерцателна почивка“, казва един потребител на Reddit. „Пътувайте из Външните Хебриди, това е абсурдно красиво и много отдалечено“, препоръчва друг.

Отдалечените преходи далеч от населените центрове са силна тема сред интровертните соло пътници в Reddit. Един коментар предполага, че районът около Асинт е „особено изключително красив“ с „много пешеходни преходи“. В Хайлендс вероятно също няма да ви се налага да говорите с много хора.

Някои хора може да се отблъскват от дъждовната репутация на Шотландия , но се доверете на интроверт, който ще промени това: „Страхотно време за четене и спане, но също така ободряващо, ако сте навън“, казва един потребител.

Швейцария: Взирайте се в мълчалив пейзаж

Canva
Избягайте в планините в Швейцария. Canva

Със скрити алпийски места за отдих и живописни разходки с влак, Швейцария е идеалното място за почивка.

„Никой няма да ви разговаря. Няма много купони или шум. Най-красивата страна на земята“, твърди един потребител на Reddit. „Можете просто да пътувате с влак през Швейцария и да не правите нищо друго, освен да гледате мълчаливо зашеметяващата природа и да се забавлявате напълно.“

Ако предпочитате да изследвате пеша, опитайте да се разходите по Via Alpina. „Минаха 19 дни и аз прекосих страната пеша“, казва ar/Travel член. „Всяка вечер се озоваваш в нов град. Започнете в Сарган и завършете в Монтрьо.

Други препоръки за интровертите включват планинското село Гринделвалд – където можете да ходите на пешеходен туризъм през лятото и да карате ски през зимата – да се качите на гондолата на планината Пилатус и да се разходите по 170-километровата пътека Tour du Mont Blanc.

Япония: За самостоятелно хранене от следващо ниво

Canva
Вечеряйте сами в комфорт в Япония. Canva

Излезте извън Европа и ще бъдете възнаградени с иновации, за които европейските интроверти могат само да мечтаят.

Отправете се към Токио, Япония за „известната верига за рамен Ichiran Ramen – рай за интровертите“, препоръчва потребител на Reddit. „Проектиран е по начин, по който никога не трябва да взаимодействате с никого.“

След като изберете храната си на машина за продажба на билети, се отправяте към кабина за хранене за един човек – „подобна на кабина за гласуване“ – където ястието ви се доставя през малък сервизен отвор.

Уважението на Япония към запазването на себе си също не се ограничава до храненето. „Хората ви оставят на мира, по дяволите“, казва един коментатор. „ Токио е много безопасно, [има] много неща за правене и хората просто си гледат работата“, съгласява се друг.

Япония „също така „постига най-високи оценки за безопасност“, според Redditors, които казват, че това е „най-гостоприемната страна за интроверти, в която съм бил“.

Обширната и точна система за обществен транспорт на страната също е привлекателна за соло пътуващите.

„Прекарайте няколко дни в Токио, след което вземете Shinkansen [влак-стреля] до почти навсякъде в Кюшу [третия по големина остров в Япония] за прекрасен селски живот“, препоръчва един потребител.

Южна Корея: За улична храна и соло караоке

Canva
Посетете храмове и дворци в Сеул, Южна Корея. Canva

Друга източноазиатска нация, която силно се препоръчва за интровертни пътешественици, е Южна Корея.

„Хората там са склонни да се държат сами и [ Сеул ] е наистина лесен за навигация чрез метрото“, според членове на r/Travel.

Твърдят, че столицата е изключително безопасна – „дори да си пиян и да си припаднал насред улицата в 3 сутринта“. Има също „много соло неща , които да правите сами, а на повечето места се говори или пише английски“.

След като сте проучили безкрайните храмове и исторически дворци в града, натъпкали сте се с вкусна улична храна и сте опитали „соло караоке в стая сами“, се отправете към планината Добонгсан за живописен туризъм, националното забавление на Южна Корея.

Следвайте ни в социалните медии