fbpx

Ограничен е достъпът до 14 апартамента от взривения блок във Варна

Достъпът до 14 апартамента в жилищния блок в квартал „Владислав Варненчик“, където на 13 януари избухна взрив, е ограничен, съобщиха от пресслужбата на община Варна. Същото се отнася и до прилежащата територия на част от фасадата на сградата.

Експертната комисия, сформирана от общината Варна след приключване на процесуално-следствените действия по случая, е установила, че с най-големи поражения са три жилища на четвъртия етаж, където е станал инцидентът. В тях има включително липсващи неносещи стени. Помещенията са силно обгорели, междуетажните конструкции също са силно засегнати.

Апартаментите, разположени под най-засегнатите от инцидента, са с пукнатини. Тези над тях са с разтопени елинсталации. В тях също има пукнатини по стените и по междуетажните конструкции. Констатирано е още, че има счупени стъкла и отлепена топлоизолация и в съседните на пострадалия вход.

Препоръката на комисията е, освен да се ограничи незабавно достъпът до засегнатите 14 апартамента, да бъде изготвено и конструктивно обследване на сградата. Тя е частна собственост, но тъй като ситуацията е извънредна частна фирми на доброволни начала вече е започнала необходимите проучвания.

Взривът в блока във „Владислав Варненчик“ избухна на 13 януари около 4,30 сутринта. При него загинаха двама души, а 18 пострадаха.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x