Обявиха грипна ваканция за учениците на още 3 области в страната!

Столичната РЗИ обявява грипна епидемия на територията на София-град от понеделник, 27 януари.

От днес грипна епидемия е обявена във Велико Търново, а от 25 януари – и в община Бургас.

От понеделник 27 януари до 4 февруари, включително, поради висока заболеваемост ще бъде преустановен учебният процес във всички 273 училища в София, съобщиха от МОН. Учениците ще започнат учебни занятия на 6 февруари, тъй като 5 февруари е обявен за неучебен ден поради края на първия учебен срок.

Днес са отменени учебните занятия във всички училища от област Монтана, както и в 21 от област Пловдив и в 15 от област Кюстендил.

Поради висока заболеваемост на учениците в 3 училища в област Бургас и в по едно училище в областите Благоевград, Враца, Габрово и Силистра също са отменени учебните занятия.

В ДГ “Мир” в с. Дунавци, Видинска област, също не се провеждат занимания днес.

Регионална здравна инспекция – Благоевград обявява грипна епидемия на територията на общините Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен и Хаджидимово от понеделник, 27 януари.

До второ нареждане се ограничават плановите операции и свижданията в лечебните заведения. Преустановяват се женските и детските консултации.

В Бургас училищата са в грипна ваканция от 27 до 31 януари. Това стана ясно след проведеното заседание на Регионалния щаб за борба с грипа и ОРЗ, предаде “Фокус”.

По думите на областния управител Вълчо Чолаков данните показват, че към момента са налице изисквания и нормативите за обявяване на грипна епидемия.

“468 има заболели на 10 000 човека за последните 7 дни. Основно грипът е тип А и Б. Отсъствията на деца в цялата област са както следва: Карнобат – 62%, Айтос – 29%, Бургас – 24%, Камено – 30%, Малко Търново – 31%, Несебър – 22%, Приморско – 58%, Поморие – 20%, Средец – 36%, Сунгурларе – 22%, Созопол – 27%, Руен – 11%”, отбеляза Вълчо Чолаков.

Областният управител добави, че заболяването засяга основно лицата на възраст от 0 до 4 и от 5 до 14 години, а най-малко уязвими са възрастовите групи 18-65 и над 65 години.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via