Общински съветник: Кризата е политическа, а не водна

Повече от 2 часа общинските съветници обсъждат спасителния план на държавата за справяне с водната криза в Перник, който включва изграждане на трасе от Мало Бучино до миньорския град.

Прошко Прошков и Георги Георгиев са вносители на доклада в Столичния общински съвет. Всички съветници заявиха, че ще подкрепят доклада, но с резерви, предаде агенция БГНЕС.

Независимият общински съветник Борис Бонев сподели, че ще подкрепи спасителния план на държавата, но няма да носи отговорност, ако той се провали. „Ние гласуваме, защото сме хора и трябва да помогнем, но ние нямаме водна криза, а политическа и тя ще ни струва 25 или 30 млн. лв.“, заяви той и призова

ГЕРБ да плати сметката от партийната си субсидия, а не с парите на данъкоплатците заради безотговорното им отношение.

Думите му предизвикаха ответна реакция у Малина Едрева, която го призова да не използва общинския съвет за предизборна кампания.

С резерви ще подкрепят доклада и от БСП, които са на мнение, че подходът е правилен, но липсват гаранции, че то няма да доведе до създаването на криза в София.

По думите на Милка Христова сметката ще бъде платена от софиянци, защото ВиК Перник е в лошо финансово състояние и няма да може да плати сметката. На твърдението, че държавата ще помогне, Христова заяви, че има такава договорка, но тя е устна, а не на документ, на което не може да се разчита.

Следвайте ни в социалните медии