Норвежко момиче сготви евтаназирания си кон!

Пиа Олден е 18-годишно момиче от Норвегия, което е влюбено в две неща: конете и готвенето. През 2018 г. семейството ѝ взима нелекото решение да евтаназира любимият ѝ кон, тъй като животното е болно и ветеринарите са категорични в преценката си, че то няма шанс да оздравее.

След като го умъртвяват, месото на животното е прибрано за съхранение във фризера. Преди няколко дни обаче Олден споделя няколко снимки във социалната мрежа “Фейсбук” на кулинарните си способности – как е сготвила коня и как по-късно го е изяла. От този момент нататък тийнейджърката е засипана със стотици заплахи заради стореното от нея.

Олден, която в момента посещава кулинарни курсове, за да стане професионален готвач, е написала под статуса си в социалната мрежа: ,,Малко е странно да изям коня си, но сърцето ми на готвач ме принуди да го направя”.

След въпросната публикация момичето среща множество критики – според някои от потребителите направеното от нея е жестоко и коравосърдечно, а други споделят, че трябва да ѝ се забрани достъпът до всякакви животни. Не по-малка част от тях са стигнали и дотам да заплашат с убийство младото момиче, което от своя страна с хладнокръвие приема и критиките, и заплахите.

,,Единственото, което направих, бе да отдам чест на починалия ми кон”, твърди Пиа Олден, която впоследствие премахва снимката си от профила, информира ”La Vanguardia”.

Представители от кулинарния бранш признаха, че в съвременното общество консумирането на конско месо е табу, въпреки че то е подходящо за ядене, ако е приготвено правилно. По отношение на въпросния случай от бранша смятат, че момичето ”не е постъпило грешно”.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via