fbpx

Нови разкрития за убийството в село Лозен

74-годишен мъж е застрелян по погрешка от свой близък в село Лозен. Районна прокуратура – Свиленград наблюдава досъдебно производство за причинена смърт по непредпазливост. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив.

На 26 май 2019 г. в с. Лозен, обл. Хасково, е причинена по непредпазливост смъртта на Г.Я., на 74 г., чрез използване на огнестрелно оръжие – малокалибрена пушка. Към момента е установено, че извършител на деянието е Т.В., на 54 г., който е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

На 26 май 2019 г. Т.В. е гостувал в дома на пострадалия в с. Лозен, обл. Хасково. Той е живеел на семейни начала с дъщерята на пострадалия. Т.В. е използвал оръжието в двора на къщата, като по непредпазливост е прострелял Г.Я., след което е подал сигнал на тел. 112. Т.В. не е притежавал законно разрешително за пушката.

Предстои той да бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и да бъде привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 122 ал. 2 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт по непредпазливост другиму с огнестрелно оръжие и за престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс – за притежаване на оръжие без надлежно разрешително. Разследването по случая продължава.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x