На плажа при “Алепу”, който уж само “укрепваха”, изниква хотелски комплекс! (СНИМКИ)

Днес в социалните мрежи се появи снимка на плажа, при “Алепу”, който се намира в защитена зона. На нея се вижда, че в непосредствена близост до морето изниква нещо, силно приличащо на хотелски комплекс.

” Това е плаж Св. Тома, продължение на шофьорския плаж при Алепу. Това което виждате, по проект, е брегоукрепване в основите и хотелски комплекс, който да изплати разходите по брегоукрепването. Подиграват ни се по най-безпардонния начин. Това е крещящ абсурд на управлението на страната ни”, написаха във Фейсбук страницата Бетономорие, качила снимката.

Властите проверяват сигнали за строителна дейност в местността “Алепу”

“Шофьорският плаж” – тази дълга ивица незастроен бряг между “Дюни” и Аркутино с девствената си пустош със сигурност изкушава тези, които държат земите край морето, пише от своя страна вестник “Капитал”.

Изданието отбелязва, че първият проект вече е факт, като началният етап e скрит под името “укрепване на свлачище”. Това представлява изливане на солидно количество бетон на метри от морето и в близост до комплекса “Свети Тома”, където преди години земята се свлече до самия плаж. След това укрепване, което много прилича на изливане на основи, по план ще последва строителството на курортен комплекс пред резервата “Алепу”.

Източник и снимки: Фейсбук – Бетономорие

Следвайте ни в социалните медии