Мъж отряза спирачките на близо 140 електрически тротинетки

59-годишният Рандал Уилямс беше арестуван, а срещу него бяха повдигнати обвинения за това, че умишлено е нанесъл повреди на електрически тротинетки във Форт Лодърдейл, Флорида, информира NBC Miami.

От полицията са се сдобили с видео, на което се вижда как Уилямс прерязва жилата на спирачките на две електрически тротинетки “Lime” в града.

Мястото, на което се случва това, е насочило властите към извода, че Уилямс е замесен в 20 инцидента с отрязани спирачни жила на електрически тротинетки в района, които са нанесли щети за около 1 400 долара.

От полицията във Форт Лодърдейл разследват причината за близо 140 повредени тротинетки от април насам. Според властите всичките тези инциденти са се случили в радиус от пресечка или две от дома на Уилямс.

Електрическите тротинетки на Lime бяха пуснати за ползване във Форт Лодърдейл през ноември 2018 г. като начин “да се облекчат част от уличните задръствания и с цел подпомагане на опазването на околната среда,” според отговарящия за стратегическото развитие на компанията Тод О‘Бойл.

Както може да се види и в други градове с електрически тротинетки обаче, не всички граждани ги приветстват с отворени обятия.

След ареста Уилямс беше освободен под гаранция от 500 долара.

Следвайте ни в социалните медии