Мъжът, подпалил училището в Згориград, се отърва с пробация!

Мъжът, който в края на октомври миналата година подпали неволно бившето училище в Згориград се отърва с най-лекото наказание, пише агенция BulNews.

На 25 октомври миналата година, И.П. отишъл в сградата на бившето ОУ „Христо Ботев“, което не функционира от 2008 година. Заради студеното време, мъжът решил да запали стари хартии в една от стаите на даскалото, за да се сгрее. Малко след 17 часа, огънят лумнал с пълна сила, а вместо да се опита да го потуши, виновникът избягал.

Жители на селото видели кълбата от дим да се стелят от сградата и веднага сигнализирали на спешния телефон. Минути по-късно на мястото пристигнал екип на пожарната, който загасил огъня. Огнеборците извършили оглед на местопроизшествието и установили, че са изгорели празни шкафове, а учителската стая е засегната частично. След проведено разследване станало ясно, че виновникът е И.П., който е безработен и с криминално досие.

Преди дни мъжът бе изправен на подсъдимата скамейка в районния съд във Враца, където се призна за виновен и сключи споразумение да се среща с пробационен служител в рамките на две години. Още след като го спипали за пожара И.П. платил 164 лева за нанесените на школото щети. Освен това, виновникът ще трябва да заплати и разноските по делото в размер на около 300 лева.

Определението е окончателно, не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила присъда.

Следвайте ни в социалните медии