fbpx

Мъжете на средна възраст страдат от полово предавани болести по-често от младежите

Британски здравни експерти отправиха призив към мъжете на средна възраст да практикуват безопасен секс, след като се оказа, че за тях вероятността да се заразят с болести, предавани по полов път, е по-голяма, отколкото за тийнейджърите, пише в. „Дейли стар“.

Пъблик Хелт Ингланд разкрива, че през 2018 г. 23 943-ма мъже на възраст между 45 и 64 години са диагностицирани с подобни заболявания. За сравнение – броят на тийнейджърите на възраст между 13 и 19 години, чиито тестове за предавани по полов път болести са дали положителен резултат, е 21 438, предаде БТА.

Сравнявайки данните с тези от 2014 г., специалистите са отчели покачване с 12 процента и спад с 16 процента на интимните инфекции съответно при мъжете и тийнейджърите.

Резултатите могат да се сторят изненадващи за мнозина, но не и за експертите. Според тях повече необвързани и разведени мъже практикуват необезопасен секс на срещи с партньорки, които са открили с помощта на приложения за запознанства. От друга страна тийнейджърите са по-склонни да загърбват секса, отдавайки предпочитанията си на видеоигрите и гледането на Нетфликс.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x