Можеше ли взривът във Варна да бъде предотвратен?

Пострадалите от адския взрив във Варна търсят помощ за възстановяване на домовете си. Хората, останали без покрив посред зима, не знаят нито кога, нито как ще ремонтират своите апартаменти.

В същото време стана ясно, че заподозряният за взрива Веселин Димитров трябвало да напусне жилището още на 6 януари, но бил оставен до 15-ти.

Справяме се трудно. От никъде нямаме яснота. Обещанията са за най-кратки срокове, разказва пред Нова телевизия потърпевша от инцидента.

Основната помощ, на която разчитаме, са добри хора, които искат да помогнат. Направили сме дарителска сметка. За сега институциите са адекватни. Но това, което разбрахме, е, че помощта, която могат да дадат, е доста малка за възстановяването на пораженията, обясни касиерът на блока.

Живущите в блока предполагат, че възстановяването на засегнатите апартаменти ще струва хиляди. За това от входа са направили дарителска сметка.

Жената, която е живеела на семейни начела с Веселин, напуска дома му в края на декември заради поредно тежко насилие. Настанена е в кризисен център. От тогава Веселин получава заповед за напускане на жилището на 6 януари.

Веселин не е получил заповедта на 6 януари. При издаване на заповед за незабавна защита, районният съдия разпорежда заповедта да бъде изпратен в срок от 24 часа до съответното районно, обясни адвокат Красимира Анастасова, защитник на жената.

Живущите в блока смятат, че Веселин е трябвало да бъде контролиран.

Следвайте ни в социалните медии