Мечка се появи в района на габровско училище

Мечка се появи в района на габровско училище и стана повод за паника сред родители и местни жители. Мецаната била забелязана преди няколко дни в района на Математическата гимназия. За нея сигнализира в социалните мрежи Стефка Валериева, пише “Монитор”.

Тя се възмущава, че след като два пъти е подаден сигнал към спешния телефон 112 оттам изобщо не реагирали, вероятно защото са помислили, че някой се шегува с тях.

„Като стане лошото, тогава вие ще сте виновни. Да направят нещо. Аз лично не искам да я срещам всяка сутрин като тръгвам за работа”, възмущава се гражданката. Част от хората в социалната група „Похвалите и абсурдите на Гарово”, където е публикуван поста, не вярват изобщо, че е възможно мечка да влезе в населеното място.

Някои съветват да намери някой циганин, който да хване мечката и да я изведе от града. Други обаче се отнасят сериозно и дори съветват подалата сигнала да снима мецаната и да изпрати снимката и на държавните институции.

Това не е първата подобна среща на хора и мечки в Габрово. Преди две години, докато разхождала кучето си млада дама от града на хумора съвсем не на шега се натъкнала на следи от едри лапи по земята, в района на Осмо основно училище „Св. св. Кирил и Методий”. Жената снимала следите и ги показала на експерти, които били категорични, че са от мечка.

Училището се намира до гората, около него имало ябълкови дръвчета и според хората от квартала най-вероятно мецаната идвала тук нощно време да си хрупа необезпокоявана ябълки.

Появата на мечки в габровски и севлиевския региони изобщо не са учудващи, тъй като те попадат в района на Национален парк, „Централен Балкан”, в който има такива и те се развъждат и отглеждат на свобода. Преди време една от мечките беше решила да си разнообрази посоката и да разшири периметъра си на обиколки и беше стигнала чак до района на селата от община Елена.

За разлика от своите “колежки” от Смолянско, мецаните от Габровско-Севлиевския парк са кротки и досега няма информация да са нападали посеви, животни, а още по-малко пък хора.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via