Метеорологичната обстановка в страната остава сложна и рискова

Усложенена е метеорологичната обставновка с много снеговалеж и силен вятър почти в цялата страна, съобщи Иван Досев, член на управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура”.

“Имахме много проблеми с неподчинение на водачи, особено на тежки МПС, които се опитваха, след като движението е спряно, да заобикалят колоните. Половината проблеми със закъсали МПС-та са в следствие на многото сняг, а другата половина са в следствие на недобросъвестни действия и водачи, тръгнали неподготвени на път. Като цяло ограниченията в страната са основно за тежкотоварното движение. Преминаването през прохода “Петрохан” е забранен и за леко движение.”

Поради лошите метеорологични и пътни условия е преустановено пропускането на товарни автомобили от Румъния за България през Дунав мост 2 Видин-Калафат, обясни Владислав Павликянов от Пътна полиция.

“По наша молба е спряно движението на румънска територия на тежкотоварния трафик, тъй като не може да се поеме повече този трафик- паркинги и отбивки са пълни. Апелирам към водачите да не предприемат пътувания днес или ако предприемат, да бъдат оборудвани с вериги, да спазват ограниченията, които са въведени от “Пътна полиция” и да имат предвид, че санкцията е много висока за нарушаване- 1000 лева глоба и три месеца лишаване от правоуправление.”

Екипите на “Пожарна безопасност и защита на населението” в Монтана са реагирали на над 30 сигнала, свързани с усложнената зимна обстановка. Приоритетно силите и средствата са били насочени за освобождаване на закъсал автобус с 25 деца на пътя за Горно Церово. Аварийните екипи във Враца са реагирали на 23 сигнала за паднали дървета на уличното платно в следствие на снега. Десетки селища в Северозапада са с прекъснато електроснабдяване.

Вече е възстановено движението на влаковете в участъците Мездра – Роман и Мездра -Руска Бяла, съобщиха от БДЖ. Движението на влаковете е със закъснение.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via