Майстори недоволстват – предлагали им секс вместо пари

Работници, осигуряващи битови услуги – строители, електротехници, водопроводчици, недоволстват, че често получават предложения за секс вместо заплащане. Данните са на ново британско проучване.

Офертата за “заплащане в натура” е третото най-често оплакване сред заетите в тези сфери. За майсторите е най-дразнещо, когато не получават отплата за труда си навреме и когато клиентите пропускат да им предложат чаша чай, според резултатите от проучването.

Професионалистите негодуват също срещу молбите да извършат някоя и друга допълнителна работа, като например да изхвърлят боклука, да поправят щетите след “майстор”, който си е “оставил ръцете”, срещу нереалистичните очаквания на клиентите, както и срещу твърденията им, че “работата не търпи отлагане”.

“Предложението за заплащане в натура може и да звучи като сцена от порнографски филм, но се случва и в действителност. Говорим за неадекватна форма на заплащане – повечето специалисти имат щастлив семеен живот или сериозни връзки, и за отчаяно поведение. Ако не сте в състояние да платите на майстор с пари, изчакайте, докато това стане възможно”, казва говорител на сайта, извършил проучването.

Следвайте ни в социалните медии