Майка разреши на 51-годишен да изнасили малолетните й дъщери

Полицейските власти в Барселона са задържали 51-годишен мъж от Гана, заподозрян в изнасилването на две момичета – сестри на 6 и 9 години.

По данни на разследването мъжът се е възползвал от факта, че майката на децата е с психични отклонения, когато извършил престъплението. Срещу него вече е образувано досъдебно производство, в процеса на което е установено, че той е криминално проявено лице, което е склонявало към проституция непълнолетни момичета.

По информация на ”El Pais” престъпление е било извършено през юли, а сигналът е бил подаден от посолството на Норвегия, тъй като двете момичета са били нейни граждани. Те са пристигнали да живеят в Испания заедно с майка им преди около две години. Още щом кацнали в Барселона, заподозреният им е предложил да ги настани в неговата квартира, за да си осигури по този начин близък достъп до децата ѝ, възползвайки се също и от менталното състояние на жената.

Грижите за децата, предвид психическото състояние на майка им, са били поети от социалните служби в Испания, които от своя страна са ги предали на институциите в Норвегия. Пред тях момичетата обяснили, че ”мъжът е дал пари на майка им и тя му разрешила да действа”.

Следвайте ни в социалните медии