Майка от София твърди, че непозната пребила детето й, защото е мулатче

Майка от София твърди, че детето ѝ е нападнато и пребито от непозната жена пред училището му. Детето е мулат и майката смята, че може би това е причината за нападението.

Пострадалото момче е на 12 години. То има синина на окото. Инцидентът се е случил пред един от входовете на столичното 55-то училище в кв. „Дървеница”, информира NOVA.

„Децата се прибираха от училище. Имахме среща на 200 метра. Те се разминават с непозната жена, която хваща сина ми за лицето, почва да го стиска. Блъска го в дървото, той пада на земята. Тя му казва:

„Напуснете тази държава”, разказва майката на пострадалото момче Оля Обрейкова.

Пострадалото момче пък споделя: „Започна да върви по-бързо. Тогава започна да ме удря. Тръгнахме към майка ми. Видях моя съученичка. Мисля, че и тя видя какво се случи”.

Майката добавя: „Подадох жалба в 7-мо РПУ. Искам да я намеря. Болшинството от хората, с които говорих, са на мнение, че тя е психически нестабилна, че не е добре. Смятам, че такива хора трябва по някакъв начин държавата да се грижи за тях, a не да се разхождат свободно и да ни бият децата”.

„Говорих с учители, магазинери, хора от квартала.

Учителка ми разказа, че е станала свидетел на аналогичен случай.

Жена с подобно описание нападнала безпричинно случайна минувачка. Най-вероятно е същата”, смята Обрейкова. Тя подозира, че агресията е на расистка основа, тъй като децата ѝ са мулатчета.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via