Майка на загинал в тежкат катастрофа моторист: Крият, че златното момиче го уби!

Майка на загинал при тежка катастрофа моторист обвини за смъртта му бившата гимнастичка от ансамбъла по художествена гимнастика Любомира Казанова.

45-годишният Васил Палпурин е починал след като си е ударил главата си в асфалта след почти челния удар с колата на бронзовата олимпийска медалистка от Рио 2016. Твърди се, че загиналият е карал пистов мотор без каска.

Инцидентът е станал в събота около 16:00 часа в Казичене, но за него не е съобщено в официалния бюлетин на МВР, пише TrafficNews.bg.

Според публикации в групите на мотористите в социалните мрежи се твърди, че Васил не е спрял на знак “Стоп“.

“Карал е много бързо, с около 100 км/ч. Не е спрял на стопа и е бил гол до кръста“, разказват и близки на гимнастичката пред “Телеграф“.

Майката на Палпурин – Вили Чакърова, обаче реагира във Фейсбук с пост, в който нападна гимнастичката.

“Златното момиче гимнастичката Любомира Казанова погуби моят син в катастрофа на 24.08.2019-та.“, пише жената. Тя се възмущава, че никъде в медиите не се казва името на Любомира Казанова като участничка в катастрофата.

“С връзки можеш да се отървеш мило момиче и да изопачиш истината, но на съвестта ти ще лежи един погубен живот. Моля за гласност и справедливост! За една майка няма по-голям ужас от това да надживее детето си“ , завършва съобщението на майката Вили.

От МВР съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производствто. От полицията обясниха, че мотористът е починал на място и бяха категорични, че не са правени опити да се укрива Любомира Казанова като шофьор на автомобила и в момента върви разследване. По случая се правят технически експертизи, за да се установи скоростта на двете превозни средства. Предстоят и още разпити на свидетели. От Софийска градска прокуратура също отрекаха по случая да е имало укриване на участници в катастрофата, но отказаха да дадат повече подробностии, тъй като все още тече разследване.

Близките на загиналия Палпурин обаче твърдят, че той не е виновен за инцидента и разказват своята версия за случая.

“Брат ми живее в центъра на Казичене и тя живее там. Това, което знам, е че брат ми е карал мотора и е идвал от сладкарницата, вървял е по главен път. Има “Стоп“, но той е много затулен от храсти. Васил е знаел, че го има този “Стоп“, има и легнал полицай, а пред него е имало автобус. Там има спирка. Той е изчакал автобуса и продължил. Важно е да се знае, че знакът е на поне 150 метра от удара. Всички го обвиняват и в следствието казват, че той не е спрял на стопа“, разказва сестрата Валентина пред lentata.com.

“Искам само гласност. Нито искам обезщетение, нито ми трябват пари, защото нищо няма да върне брат ми“, допълва тя.

Сестрата на загиналия е била посъветвана при срещата си със следователката да търси свидетели, да разговаря с кмета, за да проверят има ли някъде охранителни камери, които може да са записали инцидента, станал близо до кметството.

Починалият Васил Палпурин е бил международен шофьор. На профила си във “Фейсбук“ позира върху пистова “Ямаха R1”.

Следвайте ни в социалните медии