Лекар от Пловдив: Има невъзможността да работим!

Не е протест. Има невъзможността да работим. В Пловдив няма лаборатория в която да бъде взета пробата от починалата жена, която бе приета със симптоми на коронавирус. Около 12 души бяха контактни с пациентка. Нямаме защитни облекла, няма инструктаж. Притеснени сме. Ние си купихме ръкавиците и маските. Това заяви в ефира на Нова телевизия д-р Румен Стоилов от общинската болница “Свети Мина” в Пловдив.

Той бе категоричен, че няма и нито един респираторен апарат.  По думите му дори от Спешна помощ са отказали да я транспортира.

“Нямаме никаква информация за случващото се, а аз разбрах от Фейсбук за него. Те имат управител и медицински съвет, ако са имали трудности – трябвало е да ни съобщят”. Това заяви д-р Калин Калинов, директор дирекция „Здравеопазване“, в качеството си на председател на Оперативния общински кризисен щаб в града.

“Правим анализи и има предложения. Изисквам докладна от управителя. Имаме заявени 50 000 ръкавици и още толкова маски към Националния кризисен щаб”, добави Калинов.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via