Лекари в Пазарджик отстраниха миома с размерите на новородено бебе

Миома с размер на новородено бебе, отстраниха лекари от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ – Пазарджик.

Сложната операция за отстраняване на матката заедно с тумора, е извършена от началника на отделението д-р Илиян Траянов в екип с акушер-гинеколозите д-р Иван Китов, д-р Петя Дудова, анестезиолог д-р Боряна Христова и акушерката Петя Дулчева, съобщиха от лечебното заведение.

Преди интервенцията се налага на 41-годишната жена два пъти спешно да бъде прелята кръв, поради нисък хемоглобин. Операцията продължава повече от час и завършва успешно благодарение на екипната работа . Отстраненият тумор се оказва, че тежи три килограма. 41-годишната Иванка Иванова от село Црънча вече е в стабилно състояние и днес за първи път след операцията е раздвижена. Биологичен материал от отстранения тумор е изпратен за хистологично изследване.

Оперираната жена е безкрайно благодарна на лекарите, извършили операцията. Тя признава, че дълго време се е страхувала да потърси лекарска помощ. Преди два месеца отива в Хирургично отделение на МБА-Пазарджик , където началникът д-р Георги Стоилов я оперира от апандецит. Той открива миомата и я съветва да потърси д-р Траянов и да не отлага нова операция. След възстановяването от първата операция, жената се доверява на д-р Траянов и дава съгласие, за да бъде оперирана. Пациентката ще остане в болницата още 5 дни.

Съветът на медиците е жените редовно да ходят на профилактични прегледи и да не отлагат операция, когато се налага, за да не стигат до усложнения

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x