Кървав бой в монтанско село

На 30.03.2020 г. около 02,26 ч. е получен сигнал в ОДЧ на ОД МВР Монтана от тел.112 за сбиване между съседи в с. Лехчево, общ. Бойчиновци. Това съобщиха от ОДМВР – Монтана.

На място е изпратен автопатрул на РУ Монтана, който при посещение на сигнала установил 41-годишен лехчевски жител във видимо нетрезво състояние, изцапан с кръв.

Той започнал да отправя заплахи и закани с убийство към полицейските служители, изкъртил циментов капак на колона от оградата с размери около 60х60 см и го хвърлил към тях – отвън до имота и до патрулния автомобил, като казал, че ще ги убие.

41-годишният прескочил оградата на имота и посегнал да нанесе удар в главата на единия полицай, при което го ударил в рамото. Полицаите използвали физическа сила и белезници спрямо нарушителя, за да преустановят буйството.

С екип на ЦСМП Монтана 41-годишният е транспортиран до МБАЛ Монтана, където е прегледан и са обработени нараняванията му от сбиването в имота му.

След извършения преглед жителят на с. Лехчево е задържан в полицейския арест на РУ Монтана за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 144, ал. 2 от НК.

Следвайте ни в социалните медии