Кубрат Пулев ще се бие за световната титла през 2020-та година

Международната боксова федерация – IBF очаква да научи каква ще бъде съдбата на българския професионален боксьор Кубрат Пулев. Лицензът на българина в САЩ му е отнет от март месец след случая с репортерката Джени Суши.

След победата си над Богдан Дину – Кобрата целуна американката, след което тя повдигна обвинения срещу него. В момента българинът е в Америка, където преминава процес на обучителен курс по превенция на сексуален тормоз, което бе част от наказанието му. 22 юли обаче е много важна дата за българина.

Тогава от щаба на Пулев ще искат наказанието му да бъде намалено и вместо на 23 септември, да получи лиценза си още идния месец. Worldboxingnews пише, че има големи шансове от Калифорнийската атлетическа комисия да са благосклонни към 38-годишния боксьор. Пулев ще бъде изслушан и ще трябва да покаже доказателства, че е изпълнил всички стъпки, които му бяха наредени.

Боксовото издание изброява и какви са вариантите за Кобрата в следващата близо година, като той остава основен кандидат за бой за световната титла на IBF. При положение, че боксьорът ни си върне още в края на юли лиценза, то го очаква известно време на подготовка, за да може да се представи достойно срещу световния шампион.

Независимо дали това ще е Анди Руис, или Антъни Джошуа след реванша помежду им. От боксовото издание твърдят, че е много възможно Кобрата да има бой през август месец и след това още един, който да е ноември или декември. Когато е плануван и вторият епизод между Руис и Джошуа. Това означава, че чак през 2020 година – март или април, Пулев най-сетне би могъл да излезе в битка за световната титла.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via