Криминалисти сглобиха зловеща картина за убийството на 18-годишната Андрея

18-годишната Андрея е бита с метална пръчка, душена, изнасилена, три пъти наръгана с нож, а накрая гърлото ѝ прерязано в нощта на убийството ѝ във врачанското село Галиче, показват данните на разследването на чудовищното престъпление, с което осъмна селото в събота.

Тази зловеща картина са сглобили криминалистите след събраните до момента доказателства и самопризнанията на 17-годишния Аксел, който е обвинен за смъртта на ученичката.

Според тях задържаният е действал сам, но жителите на Галиче допускат, че килърът е имал съучастник. Аксел тежал едва около 40 килограма и местните се съмняват, че е могъл сам да се пребори с момичето, за да задоволи сексуалния си нагон. Жители на Галиче подчертават, че жертвата Андрея била не само по-голяма на години, но и значително по-силна от кльощавия наркоман, пише България Днес.

Все още не е ясно дали в нощта на зверството той е бил под въздействието на опиати. Това ще покажат резултатите от назначените по случая експертизи. Окръжният прокурор на Враца Десислав Начков обясни, че престъплението е извършено около 01:00 часа на 11 януари.

“Заподозреният Аксел вечерял при баба си, която живее на същата улица, на която и убитата Андрея. След като вечерял, излязъл и минал покрай дома на момичето, което отдавна харесвал. Забелязал, че в стаята й свети. Портата на двора била отворена. На двора той намерил стол, който взел. Вратата към дома била заключена. Нападателят видял, че Андрея спи, и решил да влезе в дома през друг вход. Той взел метална пръчка, за да сплаши момичето. Влязъл в дома й през отворен прозорец на мазето. Той твърди, че познавал къщата, защото бил ходил преди години с компания”, обясни Начков.

“Той я събудил и предложил да осъществят полов акт. Тя се развикала и той я ударил с металната пръчка в лявото слепоочие. От това тя паднала, а обвиняемият започнал да я души, докато престанала да проявява признаци на живот. Тогава той я съблякъл и осъществил полов акт с нея. Приключвайки, той забелязал, че на масата има кухненски нож. Решил за всеки случай да я намушка в областта на шията, за да я умъртви, тъй като се опасявал, че тя е жива и може да разкаже за случилото се. Той я намушкал няколко пъти в областта на шията и прерязал гърлото й”, разказа прокурор Начков.

След това Аксел избърсал с мокри кърпички ръцете си и ножа. Взел портмонето на Андрея, в което имало 250 лв., както и ножа, и изчезнал от къщата по пътя, по който влязъл в нея.

“По пътя изхвърлил ножа в кладенец на двора на къщата си. Около 02:00 часа в дома му дошъл негов братовчед. Той твърди, че по обвиняемия не е имало следи от кръв, нито, че му е казал за извършеното престъпление”, поясни окръжният прокурор.

Със задигнатите от мъртвото момиче пари Аксел си купил маратонки, ръкавици и тонколона от магазин в селото, а от Бяла Слатина – таблет. Според прокуратурата момичето е починало от кръвозагуба, а не от душенето.

Арестът на Аксел е удължен за срок до 72 часа. След изтичането им прокуратурата ще иска от съда да му наложи постоянна мярка “задържане под стража”.

Максималното наказание, което извергът може да получи, е 12 години затвор, тъй като към момента на извършване на престъплението е бил непълнолетен.

Нападал хора, палил къщи

Непълнолетният Аксел има богато криминално досие, но само две присъди. Едната е пробация, а другата шест месеца условно, в чийто срок на изпитание той убива Андрея. Според жители на Галиче непълнолетният убиец се е забъркал и в куп други престъпления, които така и останали ненаказани. Те припомнят, че Аксел и негов съучастник маскирани нападнали старци в Галиче, както и участвали в палежи на частни имоти.

Близки на погубената красавица Андрея са категорични, че единственото адекватно наказание е той да бъде тикнат до гроб в затвора, защото е непоправим. Роднини на убитото момиче се заканиха да се саморазправят с убиеца, ако им падне в ръцете. Като социопат определиха Аксел и разследващите.

“Профилът на извършителя от село Галиче е подобен на този на извършителя в село Сотиря и на извършителя на убийството в Русе. Той е необразован, непълнолетен социопат”, заяви главният прокурор Иван Гешев в Галиче вчера.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via