Коронавирусът уби известен режисьор и неговото семейство!

Китайският кинорежисьор Чанг Кай и трима членове на семейството му починаха, като се разболяха от COVID-19 в епицентъра на епидемията – Ухан. Съобщава се, че 55-годишният Чанг Кай и сестра му са починали на 14 февруари. Те са се заразили със смъртоносна инфекция, докато са се грижели за родителите си, които също станаха жертви на заразата. Съпругата на Чанг Кай също е заразена, но в момента е в болницата в интензивното отделение.

Според изданието Variety, преди смъртта си режисьорът е написал бележка, която е широко разпространена в китайските социални мрежи. В нея Чанг Кай разказва, че баща му усеща първите признаци на болестта на 25 януари, близките му се опитват да го настанят в клиника, но нито едно медицинско заведение не го приема поради липсата на свободни места. Бащата не получава необходимата медицинска помощ и след няколко дни умира. Преди смъртта си той е заразил семейството. Режисьорът твърди още, че той, сестра му и съпругата му също не получили необходимата помощ в ранен стадий на заболяването.

Епидемия от коронавирус бе регистрирана в края на декември 2019 г. в 12-милионния Ухан. Извън Китай са открити случаи на зараза в 25 страни. Според последните данни броят на жертвите на вируси в Китай наближава 1900, 12 500 са се възстановили, а 72 400 са заразени.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via