Корнелия Нинова разкри ще подаде ли оставка и какви имоти има!

БСП иска да спечели тези избори и работи така, че да ги спечели. Всичко е в ръцете на хората. Това, че ГЕРБ дори и да загубят изборите, казват, че няма да подадат оставка. Това не е по европейски стандарт. В Австрия за една оставка за корупция премиерът поиска предсрочни избори. Тук имаме 7 оставки за корупция приети. Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерката на БСП Корнелия Нинова.

„Ще видим как ще действаме след изборите, сега сме се съсредоточили в това да ги спечелим”, добави тя.

„Нямам намерение да обвинявам вътрешната опозиция при евентуална загуба. Всички ще носим отговорност при загуба. Ще ви отговоря на 27-и дали ще си подам оставката, ако загубим евровота”, заяви социалистката.

„Победата на тези избори ще е много голяма заради желанието за промяна”, каза още тя.

Нинова отговори на въпрос дали е имала имущество на стойност 1597 марки, а после го е продала за 400 000 долара: „За блока в Зимбабве ли говорите? Това се превърна в голям виц и е виц. Купувала съм си акции, но като влязох в политиката ги продадох. Не съм се обогатила от продажбата им. Аз съм привърженик на правовата държава. Тези неща се решават в съда. Аз имам документи и мога да ги покажа”, заяви Нинова и добави, че всеки може да пуска колкото си иска фалшиви новини.

„Падаме в класацията за доходи. Ние сме най-бедната страна в Европа, ние сме най-корумпирани и сме последни по свобода на медиите. Каквото и да се говори преди избори, това са фактите. Големите ни европейски цели – свалянето на механизма на наблюдение и Шенген – те просто няма да се случат”, каза тя.

„ГЕРБ трябва да решат дали да строят пътища, които на следващия ден са пропаднали или да помогнат на младите родители”, нападна управляващите тя.

„Много хора казват, че всички сме еднакви. В годините на прехода се направиха грешки, но сме единствената партия, която иска да коригира това от три години насам. Все отхвърляме какви ли не предложения – да сме част от властта, преференциалния вот и за какво ли не. Искаме промяна”, заяви Нинова.

Тя призна, че не вярва на прокуратурата: „Не вярвам нито за секунда и на КОНПИ. КОНПИ не казва вече месец и половина дали Цветанов е в конфликт на интереси заради апартамента с асансьора. Не може председателят на този орган да е с проблем с тераси и да му се вярва. Той е част от модела. Има алтернатива, ние предложихме друг закон за този орган. Нека да го поставим на масата”, каза лидерката на социалистите.

“Трябва да се промени избора за главен прокурор. Това е нормално и основно искане. Не виждам защо се дразнят от това”, каза тя.

Тя отговори и дали президентът е на нейна страна при спорни теми: „Чувствам Радев като човек, с когото имаме еднакви ценности и идеи в политиката, например за върховенството на закона. Имаме еднакви позиции за борба с корупцията, но сигурно и вие мислите така – че трябва да я преборим. Аз поканих Иво Христов да участва в листата, а после знаете как се развиха нещата”, заяви тя.

Следвайте ни в социалните медии