Китаристът на Queen – Брайън Мей е претърпял инфаркт!

Китаристът на Queen Брайън Мей разкри, че е бил в болница след претърпян инфаркт.

Във видео, публикувано в личния му профил в Instagram, той разкри, че освен, че се е наранил в областта на седалищните си части при инцидент в градината му по-рано този месец, той наскоро се е сблъскал със сериозни сърдечни проблеми, пише Си Ен Ен.

72-годишният музикант описа “сагата” за инцидентите, сполетели го през май. Седмица след инцидента в градината, музикантът е трябвали да си направи ЯМР на гръбначния стълб заради силна болка, което разкрило притиснат седалищен нерв.

Това обаче не е краят на историята – китаристът на Queen разкри, че е претърпял и инфаркт. “По средата на цялата сага претърпях и малък сърдечен удар”, каза той и добави, че е изпитал около 40-минутна болка и стягане в гърдите.

Във видеото Мей разкрива, че лекарят му го закарал в болницата, където разбрал, че има три запушени артерии и е бил лекуван от медиците като “спешен случай”.

“Всъщност се оказа, че имам три артерии, които са запушени и има опасност да блокират снабдяването с кръв до сърцето ми”, каза още той.

Въпреки че му бил препоръчан троен байпас, музикантът сподели, че е избрал да му бъдат поставени три стента, за да помогнат да се поддържа артерията отворена. Мей каза, че след “невероятната операция”, той излязъл от болницата, чувствайки се забележително добре.

„Мисля, че 50 години тичане с ремъка на китарата през лявото ми рамо, може да има нещо общо с това!“, пошегува се Мей.

Премеждията си Брайън озаглави в Instagram като „Моите медицински приключения!“

Следвайте ни в социалните медии