Китайският град Ухан отменя и последните ограничения!

Епицентърът на заразата с коронавирус – китайският град Ухан, вече отменя и последните ограничения след повече от два месеца и половина драконовска карантина, предаде ДПА.

Трафикът в Ухан се връща в нормален график от полунощ. Възобновяват се и полетите, а колите ще могат да напускат града, а хората ще могат да ползват влак, ако са здрави.

Възобновяването на нормалния живот в този 11-милионен град се разглежда като важен сигнал за Китай, че най-лошият етап от кризата е приключил.

Смята се, че новият коронавирус е бил предаден на хората в Ухан от неизвестен животински вид през декември.

Коронавирусът не е причинил нито една жертва в Китай за последните 24 часа, за пръв път от началото на публикуване на статистическите данни, предадоха агенциите.

Новите случаи на заразяване в континентален Китай намаляват от миналия месец. Страната обаче е изправена пред втора вълна от заразяване, донесени от чужбина, които според здравните власти достигат около 1000 случая.

За последните 24 часа са регистрирани само 32 случая на заразяване, като всички те са при хора, завърнали се от чужбина. Други 12 подозрителни случаи са под наблюдение, както и 30 асимптоматични случая

В Китай в момента има 1242 потвърдени случая на заболяване, които се лекуват, както и 1033 асимптоматични пациенти, които са подложени на изолация и наблюдение. Общо жертвите на епидемията в Китай достигнаха 3031, от общо 81 740 случая, като над 50 000 от тях бяха в Ухан.

Следвайте ни в социалните медии