Карантината в Банско пада днес в 19:00 ч.

От 19.00 ч. днес 14-дневната карантина в Банско ще бъде отменена.

Отменя се и забраната за влизане и излизане от града. Режимът ще се осъществява аналогично на този в областните градове.

Трите контролно-пропускателни пункта, които бяха обособени при въвеждането на карантината, остават на входо-изходите на града.

С вчерашната си заповед под номер РД 01-167 министър на здравеопазването Кирил Ананиев допълни град Банско в разпореждането си от 25 март, с което в областните градове беше въведен строг контролно-пропускателен режим.

Това означава, че след отпадането на карантината тази вечер влизането в града и излизането от него ще се разрешава само при неотложност – по здравословни причини, за полагане на трудова дейност в населеното място, за връщане на настоящ или постоянен адрес, за полагане на грижи за близък от семейството или снабдяване с лекарства и стоки от първа необходимост, които не са налични.

Всичко това се удостоверява с лична карта, документ от работодател и декларация, която попълва самото лице. В сила остават и всички други забрани на национално ниво.

Под строг санитарен контрол се възстановява производството, нормализират се доставките за бизнеса, както и износът на продукция от града.

Следвайте ни в социалните медии