Йосиф Шамли се е самоубил!

47-годишният актьор Йосиф Шамли, за чиято смърт беше съобщено вчера, е сложил сам край на живота си, пише TrafficNews.

Носителят на две награди Аскеер се е обесил в дома си в квартал „Манастирски ливади“. Сигналът до телефон 112 около 14:30 часа в понеделник е подаден от приятелката му Полина Костова, с която живеел на семейни начала.

Тя разказала пред полицията, че напоследък двамата имали проблеми в отношенията помежду си.

„Сбогом, обич моя. Сърцето ми се къса…“, написа Полина в социалните мрежи. Там изплака мъката си и майката на Йосиф – журналистката Искра Банкова.

„Няма живот за мен вече. Загубих детето си. Вчера моята обич и гордост си тръгна от нас. „Йосе, маме, няма слънце и въздух за мен вече до края на дните ми. Йосенце, защо съдбата беше така жестока, рожбо ненагледна, златно мое талантливо момче?“, написа Искра Банкова.

Йосиф Шамли е дългогодишен актьор в трупата на Народния театър „Иван Вазов“, като в последния сезон той беше част от спектаклите „Нощна пеперуда“ от Пьотр Гладилин, „Наблюдателите“ от Константин Илиев, „Опит за летене” от Йордан Радичков, „Калигула” от Албер Камю, „Спускане от връх Морган” от Артър Милър, „Теремин: музика, любов и шпионаж” от Петър Зеленка, съобщиха от Съюза на артистите.

Шамли е роден на 2 януари 1972 г. в София. Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1994 г. в класа на проф. Здравко Митков.Сред първите му роли на професионална сцена са Войцех във “Войцех” от Георг Бюхнер в Драматичен театър „Стефан Киров” в Сливен, Луцифер в “Каин” от Джордж Байрон в Родопския драматичен театър в Смолян, Били Бибит в “Полет над кукувиче гнездо” в Драматичен театър “Константин Величков” в Пазарджик. Участва в театралните проекти на “Сфумато” “Черното руно” и “Сънят на Одисей”.

Носител е на Аскеер за ролята на Били Бибит в „Полет над кукувиче гнездо“ от Дейл Васерман/Кен Киси, постановка Симеон Димитров, Драматично-куклен театър „Константин Величков“ – гр. Пазарджик в категория „Поддържаща мъжка роля“ и Аскеер за ролята на Цера в „Ничия земя“, адаптация по едноименния филм на Данис Танович, в Народен театър „Иван Вазов“ в категория „Поддържаща мъжка роля“. През 2003 г. специализира режисура в НБУ при Леон Даниел.

Поклонението пред Йосиф Шамли ще бъде утре (30 октомври) от 11 до 12.30 часа във Фоайето на Народен театър „Иван Вазов“.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via