Имената на тия, които са оставили Трифонов на свобода, остават неизвестни!

Публикуваме коментар на Любо Кольовски относно Мартин Трифонов, обвинен за убийството на дете в Сотиря:

“Изродът ли? Той не е виновен, че е изрод.

Изключително интересни и удивително тъпи са журналистическите упражнения по повод предполагаемия убиец на детето в с. Сотиря, област Сливен.

Журналистите се срещат с психолози, психиатри, графолози и заедно гадаят каква дълбочина на характера е имал изтерзания от самотата и немотията си Трифонов, какво точно е рисувал в тефтерчето си и какво е искал да каже с примитивните си пещерни рисунки и графики.

Защо Трифонов не е ходил на училище и е останал неграмотен, несоциализиран и е опасен рецидивист, независимо от младата си възраст?

Никой журналист, психиатър или психолог не се сети да пита как се казва съответния служител на Агенцията за закрила на детето, който административно е бил отговорен за обвиняемия Трифонов във времето, когато тоя нещастник е бил контингент на Агенцията за закрила на детето, на Детската педагогическа стая и на МВР по времето на първата си присъда за блудство. Или за останалите си присъди. Или защо е необразован и не е ходил на училище.

Десетки и стотици журналисти и експерти с право констатират, че Трифонов, въпреки художествените си увлечения, е завършен и съвършен изрод, произведен от селото си, от общинския си център, от държавата си, от комшиите и от роднините си, които няма начин да не са знаели какъв изрод е Трифонов и че мястото му не е сред хората.

Имената на тия, които са оставили Трифонов на свобода и сред хората, остават неизвестни. И разследващите журналисти не се интересуват от тия имена. Най-вероятно Трифонов ще бъде осъден, ще пребивава в затвора 30 години или до края на живота си. Това няма особено значение.

Дори и да излезе от затвора някой ден, Трифонов ще бъде отново изрод. Обучен в затвора да бъде още по-съвършен изрод. А в миналото му ще останат десетки чиновници, отговорни и виновни, че Трифонов е изрод. И тия чиновници завинаги ще останат неизвестни, анонимни и с прилични пенсии, когато приключат професионалния си път, защото са били част от администрацията на държавата България и са се оттеглили в заслужен отдих без да си са свършили работата, а държавата България анонимно ще е отговорна за създаването на изрода Трифонов.

И така нататък…”

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via