Изрод стреля по домашни любимци в центъра на София

Неизвестен гърми с въздушна пушка по домашни любимци в центъра на София. Собственикът на котка в кв. “Лозенец” я намира в безпомощно състояние. За съжаление ветеринарите не успяват да спасят живота ѝ.

Стопаните искат стрелеца да бъде заловен. Те се притесняват не само за животните си, но и за собствената си сигурност.

“Пускахме котарака си да се разхожда сам. Няколко дни обаче не се появи. На 4 май се прибра, влачейки задните си крачета, едва ходеше. Веднага разбрахме, че нещо не е наред и го заведохме на ветеринар. На рентгеновата снимка ясно се виждаше съчма в корема и гръбнака му”, сподели пред Bulgaria ON AIR собственикът на убитото животно Стефан Кръстев.

Той смята, че по него е стреляно с въздушна пушка, тъй като сачмата е била счупена. А ветеринарите са установили, че няма никакъв шанс да спасят живота на котарака.

След случая Стефан Кръстев пуска пост в социалната мрежа Facebook, за да предупреди собствениците на други домашни любимци да бъдат внимателни. Оказва се, че това не е единственият подобен инцидент в квартала.

“Стреляли са и по кучето на един приятел. Мой съсед пък сподели, че е било стреляно с въздушно оръжие по автомобила му”, каза още Кръстев.

Жителите на столичния квартал се притесняват и за собствената си сигурност, освен за живота на домашните си любимци. И съветват гражданите да бъдат особено внимателни.

Собствениците на убития котарак са подали сигнал в 4 РПУ София. Чакат обратна връзка от страна на служителите на МВР.

Следвайте ни в социалните медии