Изродиха по спешност бебето на родилка със съмнение за коронавирус!

Китайски лекари в град Ухан успешно осъществиха раждане чрез цезарово сечение на пациентка, която се предполага, че е болна от новия коронавирус, съобщава Ройтерс.

Акушерът, който израждал 27-годишната жена, заяви, че състоянието на родилката се влошавало и бебето я подлагало на допълнително натоварване. В същото време е било невъзможно тя да бъде лекувана от новата пневмония, докато все още износва детето, предава БТА.

Хирургическата намеса криела доста опасности, тъй като майката била с треска и непрекъснато кашляла. Лекарите от екипа през цялото време били изложени на опасността да се заразят с новия коронавирус, съобщи обществената телевизия.

Чжао Ин е лекарят, който е направил секциото, уточни медията. Той е заместник-директор на отделението по акушерство и гинекология в Многопрофилната болница в Ухан. По време на едночасовата операция той е носел маска, два предпазни костюма и чифт предпазни очила.

“Почти не виждах и чувах по време на секциото, целият бях плувнал в пот!”, сподели лекарят.

В Китай новият коронавирус взе живота на 106 души и зарази над 4500. Родилката, спомената само под името Сяоян, е била в 37-ата седмица от своята бременност, когато е възникнало предположението, че се е заразила с новия коронавирус. Роденото 3,1-килограмово пеленаче е било отправено вкъщи максимално бързо, за да не бъде изложено на вируса в болницата.

“Пожелавам си само рожбата ми да бъде здрава!”, заяви Сяоян пред камерата.

Следвайте ни в социалните медии