Издирват 21-годишен младеж от Карлово

Издирват го водолази, има опасения, че е влязъл да се къпе във водопада Сучурум

Полиция, близки и доброволци издирват 21-годишният Петър Лухов от Карлово, съобщи местният сайт ПБ Новина.

Разследващи потвърдиха информацията. Следите на момчето се губят от 5 май вечерта, когато за последно камерите на ВЕЦ в подбалканския град са го засекли на местността Сучурум. Около 19:5 часа се вижда как младежът прави снимки. Последната такава е на водопада, нея и други фотоси Петър е изпратил на своя приятелка. От тогава няма ни вест, ни кост от карловеца.

Историята започва сутринта, когато той е бил над Карлово, в местност, която наричат Кръста. Там се е засякъл със своя позната компания-три момчета и едно момиче, същото, на което вечерта е пращал снимки. Петър пиел бира, бил сам. Младежите го поканили с тях, отивали към хижа „Хубавец“. Петър се присъединил към компанията, където са пили алкохол. На слизане привечер трите момчета и момичето се прибрали в Карлово, като тръгнали по една пътека, а Петър поел по друга и отишъл на Сучурум. На място са намерили раницата му с лични вещи, както и телефона, с който е правил снимките.

По непотвърдена информация момчето е влязло да се къпе в ледените води на водопада. Вчера майката и бащата на момчето са подали сигнал в полицията. Започнало е издирване, викани са водолази от Пловдив, но те към момента не могат да влязат във водопада, тъй като водите са много бурни и е опасно. Прави се обход на цялото поречие на реката, в издирването участват полиция, доброволци и близки. В издирването се включиха и служители на НП „Централен Балкан“. В момента те обхождат северното течение на реката.

Всички се молят момчето да бъде открито живо.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via