Извънредно! Ето кой е убиецът на Петър Валериев край Бургас

Убийството на криминално проявеният бургазлия Петър Валериев е разплетено, а извършителят – задържан. Това стана ясно по време на брифинг в Бургас.

Тази година в България няма неразкрито убийство. Това е факт, с която може да се гордее всяка европейска страна. Ние работим сериозно и добре. Това заяви на пресконференция в Бургас зам. главният прокурор Иван Гешев.

„Картината далеч не е толкова черна, колкото се опитват да я представят на обществото. Работим на добро европейско ниво”, добави той.

„Случаят бе много тежък, нямахме никаква отправна точка. И убитият, и извършителят са участници в други две тежки криминални престъпления – въоръжени грабежи през 2015 г. в Айтос и 2016 в София. При тях е използвано огнестрелно оръжие и са откраднати големи суми пари”, съобщи главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Извършителят на тежкото престъпление е оказал съдействие и е показал веществените доказателства, които е скрил. Много трудно се разкри това престъпление, съобщи прокурорът от Окръжна прокуратура Иван Иванов.

Налице са и множество други доказателства и свидетелски показания. Вчера бе намерено самото оръжие на престъплението. Разпитани са множество лица – близки на извършителя, хазартни зали, заложни къщи. Това съобщи директорът на ОДМВР-Бургас Радослав Сотиров.

Водолази претърсиха езерото Вая, където имахме данни, че лицето е изхвърлило оръжието.

Оръжието на престъплението е автомат. Оръжието е открито на около 350 м. от мястото на извършването. То бе много добре прикрито.

Двете лица са се запознали преди около 10 години. Двамата са били в областта на строителството. Не са комуникирали по мобилни телефони помежду си. Извършителят е родом от Шумен, но пребивава на територията на Бургас. Познанството им е от времето, когато и двамата са били в София.

Извършителят е на 32 години, не е осъждан до момента.

Мотивите са в процес на изясняване.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via