Извънредно! Ето ги резултатите от изследванията на белия дроб на починалата ученичка във Враца

Изпратеният за изследване материал от белия дроб на починалото в понеделник момиче във Враца е отрицателен за респираторни вируси, съобщи директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев.

“Току-що ми съобщиха, че материалът от белия дроб на детето е изследван за 11 респираторни вируси чрез амплификационни генетични методи (PCR) и резултатите са отрицателни“, добави той. Това означава, че детето не е починало от респираторен вирус.

От Окръжната прокуратура във Враца вече съобщиха, че скоротечна белодробна пневмония е причинала внезапната смърт на 13-годишната ученичка от елитното училище “Христо Ботев”. Това са първоначалните заключения на патоанатомите след извършената аутопсия на момичето.

Окончателното заключение обаче ще бъде представено едва след назначената вирусологична експертиза, уточниха от врачанската болница.

В отговор на свидетелските показания на близките на Нели Тихомирова, че тя не се е оплаквала в дните преди смъртта си и не е боледувала, но местните доктори смятат, че болестта може да се е развила мълниеносно.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via