Избраха 100-годишна жена за депутат

В град Кирхеймболанден в германската федерална провинция Райнланд-Пфалц, 100-годишната пенсионирана учителка Лисел Хайзе бе избрана за депутат в местния съвет, съобщава изданието RP Online, предава Traffic News.

Първоначално тя била едва двадесета в списъка на фракцията “Ние сме за Кибо”, но медийното внимание и уважението на съгражданите й позволили да спечели в гласуването.

Съобщава се, че Хайзе е запалена плувкиня и една от точките на нейната програма е да възобнови открития плувен басейн в града, който беше затворен преди 8 години. В допълнение, жената е участвала активно в живота на местната протестантска общност от много години.

Тя е оцеляла през Втората световна война и смята, че новият възход на национализма в Европа е „лудост”. Хайзе подкрепя проевропейските политици и пътя към сближаването на страните от ЕС, насърчавани от френския президент Емануел Макрон. Възрастта, според нея, не играе роля, когато е необходимо да се участва в политиката и да се насърчават промените в обществото.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via