Зов за помощ! 14-годишният Теди се бори с агресивен рак на костите!

Четиринадесетгодишно дете има нужда от спешно лечение, за да победи една от най-агресивните форми на рак.

Теодор Велинов е седмикласник в ОУ “Даскал Димитри” в град Кюстендил. Той е единствено дете на мама Светла и татко Даниел, обича да тренира футбол и да бъде сред приятелите си, сподели Traffic news.

Теди има съвсем нормално детство … до началото на месец май. Тийнейджърът започва да изпитва леки болки в крака. Първоначално всички смятат, че те се дължат на претоварване от интензивните тренировки. След време обаче се появява оток, а Теди започва да накуцва. Родителите му решават да потърсят помощ в Университетска специализирана болница по ортопедия “Проф.Бойчо Бойчев”, където детето се подлага на редица изследвания.

Диагнозата е остеосарком феморис сенистри – рак на костите. Теди има два тумора, които са засегнали бедрената му кост.

След установяването на диагнозата той е пренасочен в клиника по детска онкохемотология ИСУЛ, където е приет за лечение. До момента Теодор има направена една химиотерапия и в момента се възстановява у дома.

От болницата обяснили на семейството, че лечението на този вид рак е много агресивно и включва химио- и лъчетерапия. По всяка вероятност ще се наложи и ампутация на крайника.

Лекари от Университетска болница “Шарите” в Берлин обаче твърдят, че могат за запазят крака на Теди. Неговите родители вече са подали документи за лечение, като са изпратили и диска от ядрено-магнитния резонанс. Очаква се до 2-3 седмици да бъде получена оферта за лечението му. По предварителна информация сумата ще е около €300 000, която е непосилна за семейството.

Близките са подали документи и към Фонда за лечение на деца в чужбина към НЗОК. Становище ще бъде получено до 30 дни.

Каузата на Теди получи подкрепа и от страна на близките на Мими. Днес родителите ще изпратят слънчевото дете, което събуди съпричастност у хиляди българи. Припомняме, че малката Мими така и не събра необходимата сума, за да се излекува от левкемия. Междувременно състоянието й се влоши.

След тридневния траур близките пренасочиха всички дарения, преведени чрез кампанията в “Хелпкарма”, на други дечица, които спешно се нуждаят от помощ. 10 000 евро получи и Теодор. До няколко дни предстои да стане ясно и как ще бъдат разпределени парите, получени чрез дарителската сметка на Мими.

Теди разполага с малко време. Всеки, който желае да го подкрепи в борбата му, може да се включи с дарение:

Дарителска сметка

  • IBAN:BG25UBBS80021083543740
  • BIC:UBBS BGSF
  • Титуляр:Теодор Даниелов Велинов
  • Или чрез платформата Helpkarma
  • PayPal: [email protected]

Стотици потребители в социалните мрежи се включиха и в онлайн благотворителния базар в помощ на Теодор.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via