Злобни съседи съдят съседка и петела ѝ за кукуригу

Семейство от френския департамент Крайморски Шарант заведоха дело срещу съседка и нейния петел, чието кукуригане пречело на другите да спят, съобщи “Монд”.

Семейство Бирон предявило обвинение срещу Корин Фесо, а също срещу петела й Морис за нарушение на обществения ред. Те смятат, че ранното кукуригане на напереното петле пречи на нормалния сън и нарушава спокойствието им. Бирон смятат да получат 1000 евро, която ще похарчат за благотворителност.

Ситуацията породи обществен отклик и мнозина подкрепиха мадам Фесо и гласовитото й петле Морис. Те смятат, че за една селска местност това е нещо обичайно и няма нищо противозаконно.

На съдебното заседание на 4 юли не се яви нито една от двете страни. В залата бе повдигнат въпросът дали общината е селска или все пак е градска, където кукуригането е недопустимо. Съдът ще се произнесе в началото на септември.

Семейство Бирон не за пръв път застава срещу Фесо. Те вече се жалваха от кукуригането през 2017 г., но доброволци подписаха петиция в подкрепа на пернатия Морис, която събра 155 000 подписа.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via