Защо не бива жените да спят голи?

Въпросът дали можем да спим голи няма категоричен отговор. Някои източници твърдят, че това дори е полезно за здравето. Има обаче мнения и примери, които доказват обратното.

Древно суеверие

В древна Русия имало суеверие, което забранява на хората да спят голи. Нашите предци са вярвали, че по време на сън човек става най-беззащитен пред тъмните сили, а, ако е и без дрехи, тогава ще бъде много по-лесно да му вземат душата. Най-строгата забрана за спане без дрехи била наложена на нежния пол, защото те били смятани за най-привлекателни за демоните и, ако един от тях си хареса жена, той лесно ще я завладее и ще се премести в тялото ѝ.

След пристигането на християнството в Русия, църквата подкрепила тази забрана. На жените било забранено да махат дрехите си дори пред съпругата си. В допълнение, по време на интимност между партньорите жените също не трябвало да са напълно голи.

Логически причини

Противниците на съня без дрехи дават много аргументи в защита на мнението им:

1. Спешни ситуации. Ако в апартамента стане пожар или друго извънредно положение, лицето, което спи голо, ще трябва да изгуби време в обличане.

2. Неудобство. Човек, който живее в един апартамент с други хора, ще трябва да се облича всеки път, за да отиде до тоалетната през нощта. Ако не направите това, можете да влезете в неудобна ситуация, като се срещнете с някого от съквартирантите в жилището.

3. Студ. Температурата на тялото на човек намалява, когато той спи. Ето защо при внезапно събуждане през нощта можете да усетите силен студ. И за да се отървете от него, трябва да потърсите допълнително одеало, което да наруши съня.

4. Хигиена. Контактът на спално бельо с интимните части на човешкото тяло може да причини някои заболявания, особено ако то не е много свежо. Малко хора сменят чаршафите и одеалата всеки ден, докато бельото се сменя всеки ден.

5. Неочаквани посещения. Хората имат навика да влизат в стая, без да чукат. В тази ситуация сънят без дрехи определено не си заслужава. В края на краищата, по този начин вие ще поставите в неудобно положение не само себе си, но и някой, който може внезапно да влезе в спалнята ви.

6. Качеството на спалното бельо. Ако спалното бельо е изработено от нискокачествени тъкани, тогава заспиването става неприятно, особено за голи хора.

Живеете ли с любимия си човек? Голият сън може да бъде сигнал за вашия любовник, че сте готови за интимност по всяко време.

Всеки сам решава за себе си дали да спи гол или не. На някого му е по-удобно да спи без дрехи, за да усети пълната свобода на собственото си тяло, за други липсата на дрехи създава определен дискомфорт. Ето защо при решаването на този въпрос си струва да започнем само от собствените си чувства.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via