fbpx

Жители на Своге не са доволни от ремонта на опасния пътен участък (Видео)

73

Жители на Своге не са доволни от ремонта на пътния участък, на който при катастрофа загинаха 20 души.

Според тях новата мантинела не е сложена добре и е много опасна за пешеходците. Хората твърдят, че не по целия път е сменен горният слой на настилката. А според прокуратурата именно некачественият асфалт е една от причините за трагичния инцидент от преди осем месеца.

Видео:

В четвъртък прокуратурата привлече като обвиняеми още 7 души по случая. Първоначално с обвинение се сдоби само шофьорът на автобуса.

„Нашите протести не бяха за оставки. Ремонтите, които бяха направени, не са качествени. Пешеходните тротоари нямат изход. Опасно е. Бяха обещали, че ще направят пасарелки, липсват пешеходни пътеки и то на места, където минават деца”, заяви в ефира на „Здравей, България” протестиращата Камелия Димчева, предава NOVA. Тя допълни, че след инцидента ограничението в района е променено на 30 км/ч.

Недоволните казаха още, че не е сменена настилката на целия участък. „Те ремонтираха само 800 м. Има още какво да се желае и да се постигне. Трябва да се вземат мерки преди да е станал следващ инцидент”, категорични са протестиращите.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x