Жена загина по време на състезание по надяждане

Австралийка почина по време на състезание по изяждане на най-много ламингтъни (традиционни австралийски какаови кексчета, поръсени с кокосови стърготини) за определено време. Състезанието се организира по повод деня на Австралия, който беше честван в неделя, съобщава BBC.

60-годишната жена е припаднала по време на събитието в хотел в Харви Бей в Куинсланд. На място веднага й е била оказана първа помощ. Настанена е в болница, където по-късно е починала, съобщават от управата на хотела – домакин на състезанието.

Свидетели твърдят, че жената е натъпкала няколко кексчета в устата си, но се оказало че не може да ги преглътне.

Хотелът “Бийч Хаус” в Харви Бей публикува съобщение във Facebook, в което изказва съболезнования на семейството и приятелите на жената, чието име не се споменава.

Организаторите на състезанието от своя страна са благодарили на пристигналите медици за “бързата и професионална реакция”.

Състезанията за хранене са популярни по време на празненствата за Деня на Австралия, национален празник, отбелязващ пристигането на първите европейци на континента.

В световен мащаб се провеждат десетки по вид състезания по надяждане. Редица медицински асоциации ги заклеймяват като опасни за човешкото здраве. Въпреки това обаче огромен брой хора взимат участие в тях и истински им се наслаждават.

Следвайте ни в социалните медии