Ето кой е най-пикантният сос в света!

Обичате ли люто?

Ако да, вероятно сте фенове на чили, табаско, сос кристал, люти чушки и пикантни подправки. Ако не сте чувствителни към пикантното, вероятно бихте се съгласили, че тези сосове и съставки са леки. Лютото се определя по скалата на Сковил, а гореспоменатите доваки варират от 450 до 5000 единици.

Джелапеньото варира от 2500 до 8000 единици.

А можете ли да си представите колко точно лют е най-пикантният сос на света? Mad Dog 357 № 9 Плутоний, произведен от Ashley Foods, е 1,125 пъти по-пикантен от най-лютия пипер от джалапеньо. Той е 9 млн. единици и „жестоко пиперлив“, съобщават от foodpanda.

Направен е от 60% чист екстракт от капсикум/вид пипер/ и това е всичко. Нивото на топлина е толкова екстремно, че опаковката идва с големи смели надписи отстрани, предупреждаващи клиентите да се използва само като хранителна добавка. Не бива да се консумира направо при никакви обстоятелства и не докосвайте нищо по тялото си. Ако го направите, ще съжалявате. Този продукт е един от най-чистите, най-горещите и най-концентрирани екстракти от пипер на Земята.

В крайна сметка е кръстен на плутоний – радиоактивен и силно експлозивен елемент.

И една капка е достатъчна да предизвика паника, докато дойде момента на прогресивно приятно изгаряне. Ако сте смел да го опитате, то най-добре е да бъде в комбинация с тежки и мазни меса.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x