Ето как Стоян Зайков е успял да се гръмне с пушка в торса

“За човек, който живее в този район, не смятам, че е особена трудност да се укрива по-дълго време. За да реши да го направи се изискват малко по-особени качества”. Това заяви в ефира на Нова телевизия криминалният психолог Тодор Тодоров във връзка с убийствата, извършени от Стоян Зайков по прякор Чане.

Бих искал да се въздържим от коментар по отношение на самия профил на Зайков. Важно е да имаме абсолютно всички данни за самото престъпление, а в ситуацията има нещо, което ме притеснява, защото имаме данни, че в дома на едната от жертвите е намерено определено количество наркотични вещества, което променя ситуацията откъм мотивация за извършване на престъплението.

Няма нещо, което може да разколебае версията, че Стоян е извършител на двете престъпления. По отношение на мотива бих се въздържал да коментирам, защото има неща, които могат да обърнат ситуацията”, коментира експертът.

“Беше ясно, че самият Зайков няма да се предаде доброволно, а ако го направи, ще отнеме много време, защото той все пак трябва да се изтощи и да изгуби възможност да се снабдява с храни и дрехи. Най-вероятно е имал помагачи, за да може да живее в природата 20 дни.

Ако бъде поставен в ситуация, в която няма изход, би си посегнал на живота. Ако мотивът за престъплението е ревност, би било възможно да има още хора, които са били на прицел.

За това, че е останал в района, водещото е, че познава този район и се чувства добре. Ако отиде на друго място ще му бъде много по-трудно. Самото обикаляне в този район е свързано с това, че знае как и къде може да се укрие в ситуация на спешност.

Не е толкова лесно човек с пушка да се простреля в торса. Кгато човек е в силно стресова ситуация не можем да търсим много логика в действията му. Когато си обграден и започва престрелка, може да има и абсурдни действия. Много е важно в случая какво е оръжието. Ако е дълга пушка е нормално да му бъде трудно да се застреля в торса с нея”, заяви още Тодор Тодоров.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via