Ето как кризата заради коронавируса ще се отрази на семейния бизнес

Мирослав Вълчев, управител на семейна фирма за производство на класически масивни мебели с петдесет годишна история в град Трявна, коментира пред NOVINI.BG ще се отрази ли пандемията на бизнес като неговия.

Вълчев сподели, че той работи с много външни фирми, с художници витражисти.

„На този етап работим на скорост, придобита от предишните месеци, тъй като мебелите се изпълняват много бавно и може би ефектът от пандемията не е толкова активен. Предполагам, че той ще се прояви следващите месеци заради несигурността във времето, в което живеем“, каза Мирослав Вълчев.

„През годините сме преживявали различни кризи – липса на квалифицирана работна ръка, липса на поръчки и материали. Имали сме всякакви проблеми, които касаят едно производство“, заяви той, но сподели, че в годините е получавал помощ и разбиране от държавата.

Сега Вълчев разказа, че се съобразява с изискванията на службите за работа в период на извънредно положение. „Работниците се притесняват и сме ограничили всички външни монтажи и действия извън фабриката. Действаме само в нашите бази и избягваме външни контакти“, каза той.

„Тази криза може и да се отрази ползотворно“, оптимист е обаче Вълчев и обясни, че така може хората наистина да обърнат внимание на родните производители и сили.

Следвайте ни в социалните медии